Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jsou ovšem Vaše omyly.

1 1
možnosti

Prezident ČR reprezentuje krom jiného před vůdci jiných zemí. No a tihle lidé se ho pak budou znát a skrze dojem z jednání s ním se pak mohou rozhodovat, jak se chovat k ČR. To je přece jen krapánek důležitější, než že průměrný občan té či oné země nemá o našem prezidentovi ani páru.

To že zahraniční politiku ovlivňuje spousta faktorů rozhodně neznamená, že by se neměl faktor prezidenta řešit.

Demokratičnost kandidáta znamená také, jestli se o něm dá soudit, že je to demokrat z přesvědčení.

A co se písničky o neustálém ubližování panu Zemanovi týká, tak na to mám jen;-D

2 1
možnosti
Foto

Ano, demokraticky zvolený prezident. Ve férové soutěži za předem daných podmínek. A ne, že si jeden z kandidátů průběžně mění podmínky podle toho jak se mu momentálně hodí. Férový prezident když prohlásí, že žádnou kampaň nepovede, tak by ty své podřízené, kteří ji za něho vedou, měl velmi rychle umravnit. Proč například spolek SPO odmítá zveřejnit ty, kteří ve skutečnosti Zemanovu kampaň platí?

3 1
možnosti
VE

Čtvrtý omyl - prezident nemá vliv na politické dění protože mu chybí pravomoci: Pravda, ten vliv má primárně vláda, ministři. Ale ti se budou raději snažit být s prezidentem v souladu a mít s ním dobrý vztah, jednak protože je jmenuje, jednak protože schvaluje jejich zákony a jednak protože názory prezidenta jsou částečně i názory voličů, když ten vyhrál v přímé volbě, takže kvůli příštím volbám. Prezident také spoluvytváří zahraniční obraz Česka a sděluje světu naše postoje. Politikům vlastně předjednává jejich rozhodnutí. Takže si ujasnit priority, jaké největší hrozby se nás v nejbližších letech týkají, jak bude ten který příští prezident lobovat vzhledem k tomu, jaké postoje nyní kandidáti hlásají, nebo před veřejností raději zatajují. Autor píše, že směřování jedním směrem lze za pár let obrátit o 180st. Ale jestli si tu necháme vytvořit muslimské no-go zóny, vrátit to už nepůjde

4 1
možnosti
JZ

To je takový povrchní pohled na některé body...

Samozřejmě, že lidem je prezident ukradený. On ale zemi reprezentuje mezi ostaními politiky a státníky. A nevím jaké máte zkušenosti vy, ale když se máte v nějaké společnosti s lidma bavit, navazovat kontakty a diskutovat, je lepší být v ní oblíben a respektován, ne trpěn jako exot.

Jistě, že do Moskvy a Číny létá každý a že je důležité s nimi spolupracovat. Ale pakliže vám vaše schopnosti a renomé dovolí bavit se jen a pouze s nimi, asi děláte něco špatně.

S demokratičností máte pravdu.

A médiím je fuk kdo vyhraje, chtějí čtenost a tu mírností nenaženou. Jednoho kritizovat a druhého chvílit jim zajistí čtenost od všech.

0 1
možnosti
RW

Děkuji za článek, viz 101. opice (modří už vědí...). :-)

1 0
možnosti
PV

R^ ta reprezentativnost - dnes o tom mluvila manzelka, tak jsem se ji zeptal, jestli umi vyjmenovat prezidenty polovicky evropskych statu? No neumela, ja taky ne. A verim ze ani 90% zde diskutujicich, ale kdybych se ptal tech, tak mi to tu nagoogli na 100%, aby ukazali, jaci jsou pasaci.

1 0
možnosti
PK

Nic než gratulace k super bloguR^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím! Mediální masáž pro D a proti Z je neskutečná a neobjektivní.

A co jako ve Slavíkovi- diskvalifikace toho kdo se mi nezván cpe na fcb?

3 1
možnosti
VV

Ovsem nejhnusnejsi byla ta proti S,

2 2
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2150x
אָדָם

Seznam rubrik

Oblíbené blogy